Koord voor het maken van babyspeelgoed

Vind je het leuk om zelf babyspeelgoed te haken of te maken? Zoals bijtringen, speenkoorden, muziekmobielen, babygyms en wagenspanners? Dan ben je vast en zeker ook koord nodig! Er zijn verschillende soorten koord verkrijgbaar, zo vind je bij Opmaatgehaakt.nl onder anderen satijnkoord, koordelastiek en waxkoord. Ieder koord heeft zijn eigen voordelen en daarmee zijn eigen handige toepassing.

Welk koord gebruik ik voor het maken van speenkoorden?

Voor het maken van speenkoorden gebruik je satijnkoord met een dikte van 2 mm. Satijnkoord heeft de eigenschap dat het ontzettend sterk is en niet makkelijk breekt. Daarnaast heeft het een mooie satijnglans. Bij Opmaatgehaakt.nl vind je heel veel verschillende kleuren satijnkoord, waardoor je voor elk project een geschikt koord vindt! Satijnkoord kun je natuurlijk ook voor andere projecten gebruiken. Zo gebruiken wij het ook wel bij babygyms en natuurlijk aan muziekmobielen!

Welk koord gebruik ik voor het maken van bijtringen?

Ga je zelf een bijtring maken, dan gebruik je waxkoord van 0.5 mm. Het voordeel van waxkoord is dat het enorm sterk is. Wij gebruiken zo’n 1.5 meter waxkoord per bijtring, dat betekent dat we dus heel vaak in het rondte gaan hiermee, waardoor je de bijtring nog sterker maakt. Elke keer dat we een rondje hebben gemaakt leggen we ook een knoopje. Wist je dat wij speciale verstop-je-knoopje-kralen hebben om je knoopjes van speenkoorden en bijtringen enzo te verstoppen? Waxkoord kun je uiteraard ook gebruiken bij tal van andere projecten!

Met welk koord maak je een wagenspanner?

Maak je zelf een wagenspanner, gebruik dan koordelastiek van 3 mm dik. Elastisch koord is rekbaar, waardoor je wagenspanner niet meteen uit elkaar gaat als de kleine hem te pakken heeft! Daarnaast verschillen kinderwagens nog wel eens van breedte, waardoor je hem makkelijk kunt verstellen. Vooral als je zorgt voor bijbehorende koordstoppers, zoals transparante koordstoppers.

© 2017 - 2024 Opmaatgehaakt.nl | sitemap | rss