Wat is punniken?

Punniken is een techniek waarbij je van een draadje een hol koord maakt. Dit doe je met een punnikklosje of een punnikmolen. Vanaf welke leeftijd je kunt punniken? Creatieve kinderen kunnen vanaf een jaar of 8 al aan de slag, maar hebben wel wat hulp van jou nodig om de techniek eigen te maken natuurlijk. Maar vooral veel volwassenen punniken; zij verkopen hun gepunnikte namen als styling voor kinderkamers bijvoorbeeld! Opmaatgehaakt.nl is dé webshop voor al jouw punnikbenodigdheden, je bent dus op het juiste adres! :) 

Hoe moet je punniken?

Je kunt punniken met een punnikpopje, zoals vroeger. Maar tegenwoordig punniken we eigenlijk allemaal veel sneller met een punnikmolen! Een punnikmolen moet je even leren opzetten, maar daarna kun je draaien aan het hendeltje en doet de punnikmolen het werk voor je! Binnen een paar minuten heb je een prachtig, strak koord gepunnikt.

Wat kun je maken met punniken?

Rijg je ijzerdraad in je gepunnikte koord, dan kun je er supertoffe punniknamen mee maken! Een ultiem kraamcadeautje wat altijd gaaf in de babykamer staat. Maar denk ook aan punnikvormen! Ballonnen, paashaasjes, raketten, bloemen, dieren, regenboogjes, kerstboompjes; wat je maar kunt bedenken. En ook woorden, zoals Sweet dreams, rockstar, Kerst of zwanger worden bijvoorbeeld gepunnikt. Zomaar wat leuke punnikideeën. Wil je alles bekijken wat je kunt maken met punniken, meer punnikvoorbeelden? Bekijk dan ons handige inspiratiebord voor punniken op Pinterest!

Welk garen gebruik je voor punniken?

Gebruik altijd 100% katoengaren, geschikt voor haaknaald 2.5. Je kunt kiezen uit deze garens:

Hoe begin je met punniken?

Simpel: door het juiste materiaal in huis te halen en gewoon te starten! Opmaatgehaakt.nl is dé expert op het gebied van punniken en we helpen je altijd met al je vragen. Bij ons vind je alles wat je nodig hebt:

We hebben ook extra voordelige starterskits voor je klaarstaan!

Koop je je punnikmolen bij Opmaatgehaakt.nl, dan mag je na het plaatsen van je bestelling een mailtje sturen naar info@opmaatgehaakt.nl om "De 13 beste punniktips van Opmaatgehaakt.nl" aan te vragen! We leren je daarin meer over het voorkomen van storingen bij het punniken, het opzetten van punniken, het afhechten van punniken en het vormen van punniknamen. Zo heb jij een vliegende start!

© 2017 - 2024 Opmaatgehaakt.nl | sitemap | rss