Sorteer op
 • OMG aanrader!

  Punnikmolen / Breimolen Prym (Basic punnikmolen)
  Punnikmolen / Breimolen Prym (Basic punnikmolen)

  Vind jij die gepunnikte namen ook zo leuk voor in de kinderkamer of als kraamcadeau? Maak ze zelf met zo'n handige punnikmolen! Opmaatgehaakt.nl is dé expert op gebied van punniken, je bent hier dus aan het juiste adres!
  Deze…

  € 23,60
 • OMG aanrader!

  Punnikmolen / Breimolen Tulip (Professionele punnikmolen)
  Punnikmolen / Breimolen Tulip (Professionele punnikmolen)

  Vind jij die gepunnikte namen ook zo leuk voor in de kinderkamer of als kraamcadeau? Maak ze zelf met zo'n handige punnikmolen! Opmaatgehaakt.nl is dé expert op gebied van punniken, je bent hier dus aan het juiste adres!
  Deze…

  € 51,99
 • Punnikmolen / Breimolen Prym Comfort Twist (Professionele punnikmolen)
  Punnikmolen / Breimolen Prym Comfort Twist (Professionele punnikmolen)

  Vind jij die gepunnikte namen ook zo leuk voor in de kinderkamer of als kraamcadeau? Maak ze zelf met zo'n handige punnikmolen! Opmaatgehaakt.nl is dé expert op gebied van punniken, je bent hier dus aan het juiste adres! Deze…

  € 44,90
 • OMG Starterskit punniken | Basic
  OMG Starterskit punniken | Basic

  Ga jij starten met punniken? Opmaatgehaakt.nl is dé expert op gebied van punniken, je bent hier dus aan het juiste adres, Haal meteen alle benodigdheden in huis met deze handige, voordelige starterskit! Zoek stralende kleuren…

  € 48,95
 • OMG Starterskit punniken | PRO
  OMG Starterskit punniken | PRO

  Opmaatgehaakt.nl is dé expert op gebied van punniken. Ben je van plan om veel punniknamen en punnikvormen te gaan maken, en ze te gaan verkopen? Dan kun jij helemaal uit de voeten met deze onmisbare OMG starterskit punniken PRO!…

  € 102,95
 • Kies je kleur!

  Punnikpopje
  Punnikpopje

  Deze vrolijk gekleurde punnikpopjes zijn gemaakt van hout en hebben 4 haken. Met dit punnikpopje kun je in een handomdraai een koord maken, waarmee je mooie punniknamen en punnikfiguren kunt maken! Het punnikpopje wordt geleverd…

  € 7,50
 • Punnikpopje Prym
  Punnikpopje Prym

  Dit lieve punnikpopje is gemaakt van hout en heeft 4 haken. Met dit punnikpopje kun je in een handomdraai een koord maken, waarmee je mooie punniknamen en punnikfiguren kunt maken! Het punnikpopje wordt geleverd met een stompe…

  € 6,20

Hoe moet je punniken met een punnikmolen?

Punniken is HOT! Vroeger punnikten we met een haakje en een punnikklosje. Tegenwoordig houden we ervan om sneller resultaat te boeken en slaan we de handpijn die ermee gepaard ging lekker over! Wil jij ook een naam punniken? Haal dan een punnikmolen / breimolen in huis!

Wat is een punnikmolen?

Een punnikmolen is een apparaatje die in je hand past en handmatig aangedraaid moet worden met de zwengel die eraan zit. Er zit altijd een gewichtje bij, zodat je punnikdraad goed naar beneden wordt getrokken. Er zitten vier haakjes in een punnikmolen. In het plastic glas bovenin zit een gat, die je gebruikt om het punniken op te zetten. Het opzetten van punniken vergt even wat aandacht en daarna kun je lekker aan de slag!

Welke punnikmolen moet ik kiezen bij Opmaatgehaakt.nl?

Goed gereedschap is echt het halve werk! De Prym basic punnikmolen is een prima punnikmolen als je af en toe een punniknaam gaat maken. Veel punniksters punniken met deze molen; hij is licht in de hand en het gewichtje hang je gemakkelijk steeds weer hoger op je koord. De Tulip punnikmolen is voor de punnikster die vaker punniknamen gaat maken. Hij is nog degelijker, heeft wat grotere haakjes waardoor je minder storingen ervaart en indien gewenst dikker garen kunt gebruiken. Je zet hem makkelijker weg dankzij de handige pootjes en de ronde knijper is gebruiksvriendelijker. De Prym Comfort Twist heeft als voordeel dat hij aan de tafel gemonteerd kan worden. Al deze molens zijn goed door ons bevonden, afhankelijk van jouw doelstellingen en ideeën kun jij de best keuze maken! Wist je dat we ook handige starterskits voor jou hebben samengesteld?

Hoe moet je punniken opzetten?

Eerst moet je het punniken opzetten, door je garen door het gat in het plastic gedeelte te rijgen. Daarna doe je de draad door het grote gat naar beneden en knoop je het gewichtje eraan. Het gewichtje houd je nog even in je hand zodat er nog geen spanning op zit. Dan draai je aan de molen en laat je het eerst haakje het garen oppakken. Draai door en zorg dat je punnikmolen het tweede haakje overslaat bij het opzetten. Laat het derde haakje de draad weer oppakken en sla het vierde haakje weer over. Gelukt, je hebt nu je punnikwerk opgezet! Nu kun je het gewichtje laten hangen en kun je draaien aan je molen.

Hoe moet je punniken afhechten?

Is je koord lang genoeg, dan ga je het punniken afhechten. Knip het garen af en draai de punnikmolen nog even door. Alles komt er nu automatisch onder uit. Zorg dat je je punnikkoord opvangt. Je ziet dat er 4 lusjes over zijn. Met een stopnaald rijg je je draad door deze vier lusjes. Even aantrekken en voila: je gepunnikte koord is afgehecht!

Hoe kun je een naam punniken?

Wil je een naam punniken, dan heb je stevig ijzerdraad nodig. Het ijzerdraad voor punniken in de OMG webshop is als beste bevonden door fanatieke punniksters en ze komen er altijd speciaal weer voor terug! Zo kun je een naam punniken voor de slaapkamer van je kinderen of maak er een kraamcadeautje van voor een pasgeboren baby’tje! Ook kun je vormen maken (ballonnen, cactussen, hartjes, sterren) of een woord, zoals Welkom of Happy.

De 13 beste punniktips van Opmaatgehaakt.nl

Gratis extraatje: koop je je punnikmolen bij Opmaatgehaakt.nl, dan mag je na het plaatsen van je bestelling een mailtje sturen naar info@opmaatgehaakt.nl om "De 13 beste punniktips van Opmaatgehaakt.nl" aan te vragen! 

© 2017 - 2024 Opmaatgehaakt.nl | sitemap | rss