Sorteer op

Hoe maak je punniknamen en punnikvormen?

Heb je onze uitleg gelezen hoe je moet beginnen met punniken? Dan weet je dat je ijzerdraad nodig bent om punniknamen en punnikvormen te maken. Schuif het ijzerdraad in je koord en vormen maar!

Wat is het perfecte ijzerdraad voor punniken?

Simpel: die van ons! Opmaatgehaakt.nl is expert op gebied van punniken en jouw zoektocht naar het perfecte ijzerdraad stopt -thank god- hier! 😊  Samen met meerdere fanatieke instagram-punniksters hebben wij veel ijzerdraad getest en deze is als unaniem als beste uit de bus gekomen. Er zit 60 meter of 118 meter op een rol. Je vindt het alleen bij ons en hij wordt enorm veel gekocht. En daar zijn wij gewoon hartstikke trots op! :)

Gelukje is dat ons ijzerdraad ook nog eens goed betaalbaar is. Ga je je punniknamen verkopen, dan ben je dus extra goed bezig met ons ijzerdraad!

Hoe dik is ijzerdraad voor punniken?

Wil je graag punniknamen maken? Dan heb je het perfecte ijzerdraad nodig. IJzerdraad voor punniken is 2 mm dik. Maar let op: het ene ijzerdraad van 2 mm is te slap om in vorm te blijven, het andere ijzerdraad van 2 mm is te sterk om mooie bochtjes mee te maken. Gek hè? Dit zegt dus eigenlijk helemaal niks. Nogmaals; het is een echte zoektocht die wij al voor jou gedaan hebben! Ons ijzerdraad is perfect buigbaar en tegelijk stevig genoeg om mooi in vorm te blijven. You’re welcome!

Gebruik je ijzerdraad of aluminiumdraad voor punniken?

Het komt op hetzelfde neer. Daarom noemen wij het ijzerdraad/aluminiumdraad voor punniken.

Hoe lang moet je koord zijn voor punniknamen?

Wil je weten hoe lang je gepunnikte koord moet zijn als je een punniknaam maakt? Een handige tip is om de naam eerst uit te schrijven op een A4 papier (of print hem uit in het gewenste lettertype). Doe dit op ware grootte van je punniknaam. Vervolgens leg je een draadje uit langs de letters, volg dus alle bochten en letters hiermee. Knip je draad af. Wanneer je je draadje weer van je papier af haalt, weet je precies hoe lang je punnikkoord moet zijn! Superhandig! Punnik je vervolgens wat vaker, dan krijg je hier meer gevoel bij en weet je het op den duur precies.

Zwart ijzerdraad, gekleurd ijzerdraad of zilver ijzerdraad?

Voor punniknamen en punnikvormen is ons zilveren ijzerdraad zeer geschikt. Sommige punniksters vinden het fijner om met zwart ijzerdraad / zwart aluminiumdraad te werken bij donkere punniknamen of bijvoorbeeld met wit ijzerdraad / wit aluminiumdraad te werken bij witte punniknamen. Ook hebben we gekleurd ijzerdraad in de collectie, zoals roze, oranje en champagnekleurig ijzerdraad!

Ga je ijzerdraadfiguren, wire-letters of namen van ijzerdraad maken?

IJzerdraadfiguren, wire-letters en namen van ijzerdraad is helemaal in opkomst! Dat kan met ons ijzerdraad voor punniken, maar we hebben er ook speciaal ander ijzerdraad voor gevonden! Dit heet ijzerdraad/aluminiumdraad voor wire-letters. Dit aluminiumdraad voelt weer net iets anders aan als onze standaard-ijzerdraad voor punniken. Ondanks dat het dezelfde dikte heeft, buigt het weer anders en lijkt het iets dikker. Het geeft een andere look-and-feel dankzij de luxere afwerking. Ook voor dit draad hebben we een zoektocht gehouden en deze kwam als beste uit de bus van ons panel van fanatieke punniksters! Graag gedaan 😊

© 2017 - 2024 Opmaatgehaakt.nl | sitemap | rss