< Terug naar blogoverzicht

Unicorn haken van Pica Pau | DIY

Eén van de mooiste amigurumifiguren van deze tijd is toch wel Robin Unicorn van Pica Pau. Duh, ik MOEST deze eenhoorn haken! Op zoek naar leuke kleuren en aan de slag! 

DIY - Wat heb je nodig?Uncicorn haken - OMG inspiratieblog

Wil jij dit ook graag maken? Strak plan!
Alle benodigdheden vind je in onze webshop:

Natuurlijk kun je ook de kleuren uit het boek aanhouden of je eigen fantasie gebruiken! Het haakpatroon staat in het boek "Pica Pau - Maak 20 kleurrijke amigurumidiertjes" die nu ook in het Nederlands te koop is via onze webshop! Zelf heb ik het engelstalige boek op de plank staan. 

Pica Pau - Maak 20 kleurrijke amigurumidiertjes

Pica Pau - Maak 20 kleurrijke amigurumidiertjesHet boek "Pica Pau - Maak 20 kleurrijke amigurumidiertjes" is in één woord fantastisch. Het boek telt 160 pagina's, waarvan de eerste 50 worden benut om je alles te vertellen over de basis van amigurumi haken. Je leert hoe je je haaknaald vast moet houden en bijvoorbeeld een opzetlus maakt, waardoor het boek erg toegankelijk is voor de beginnende haakster. Maar ook voor de gevorderde haakster zijn er gave technieken in de amigurumi's verwerkt, zoals tapestry haken! Het boek is rijkelijk geillustreerd met kleurrijke foto's en how-to's en de patronen zijn duidelijk uitgeschreven. 

Zelf vind ik het leuk dat Yan er echt karaktertjes van heeft gemaakt. Iedere knuffel heeft zijn eigen naam, achtergrond en hobby's. Robin Unicorn is opgevoed door een paardje uit de Himalaya en heeft een app ontwikkeld waarmee andere mythologische wezens gevonden kunnen worden -als ze dat willen. Ook heeft hij een stichting opgezet voor opvang voor alle wezentjes in de wereld die het nodig hebben. 

We kunnen dus wel zeggen dat Robin niet alleen mooi van buiten, maar ook mooi van binnen is! 

 

 

Gehaakte unicorn Pica pau en OMG          Eenhoorn haken van PIcaPau met Opmaatgehaakt.nl
Robin Unicorn haken

In het boek zie je dat er vooral geel en lichtblauw is gebruikt om deze eenhoorn te haken. Zelf koos ik voor een kleurrijkere versie, I love it! Ik heb namelijk ook een elfje gehaakt en daarvoor dezelfde kleuren gebruikt. Ik zit kennelijk in mijn roze/blauwe/paarse/gele fantasieperiode haha! Ook koos ik ervoor om nog een bloementiara te haken. Die komt uit het patroon van het elfje. Ik ben namelijk gek op bloemen en vond het echt net even dat extra geven, zo rondom de eenhoorn! Oja, een ander verschil met het boek; ovalen oogjes. Wil je ook zo'n lieve uitstraling, kies dan deze in plaats van de standaard aangeraden ronde oogjes. Unicorn haken opmaatgehaakt pica pau

Geef je de gehaakte unicorn aan een kindje? Verstop er dan geluidjes in zoals knisperfolie, een rammelkraal of wat piepers. Altijd extra interessant!

That's it! Wil jij dit ook maken? Bestel de items meteen in de webshop, zodat je thuis lekker aan de slag kunt!


Veel haakplezier 

Chantal van Opmaatgehaakt

OMG fanmail OMG Facebook OMG Instagram OMG Pinterest  

< Terug naar blogoverzicht

© 2017 - 2024 Opmaatgehaakt.nl | sitemap | rss