Scheepjes staat voor kwaliteit en authenticiteit  

Kies je voor Scheepjes, dan kies je voor kwaliteit en authenticiteit. Scheepjes is namelijk een oer-Hollands merk dat zijn oorsprong vindt in 1799. 1799!

Toen rond 1750 de venen rond Veenendal uitgeput raakten en turfwinning niet meer rendabel was, werd wolverwerking de belangrijkste bedrijfstak. Het wolbedrijf, vooral wolkammen en -spinnen, werd nog ambachtelijk uitgevoerd, als huisnijverheid. Na het spinnen werd de wol getwijnd tot sajet (een garen uit korte wolvezels) of garen. Vervolgens werd de wol geverfd. Aan het einde van de 18e eeuw ontstonden ook handel en kleine bedrijfjes: sommige wolkammers kochten de gesponnen wol, verfden deze en verkochten het weer door. Ook Dirk Steven van Schuppen was wolkammer. Zijn bedrijf groeide gestaag en had na 100 jaar al 300 mensen in dienst. Na de overgang van huisnijverheid naar industrie kwamen er meer machines. De naam Scheepjeswol werd geïntroduceerd en het bedrijf bleef groeien. In 1949 kreeg het bedrijf zelfs het predicaat Koninklijk. In 1962 werkten er maar liefst 900 mensen voor Scheepjeswol! Helaas kwam het merk later voor serieuze uitdagingen te staan, zoals hogere lonen en een dalende productie. Scheepjewol ging in 1988 failliet. 22 jaar later nam familiebedrijf De Bondt de merknaam over en blies het weer nieuw leven in, zodat we vandaag de dag allemaal kunnen genieten van het haken met Scheepjes!

Scheepjes Catona: ideaal haakkatoen!

Scheepjes Catona is 100% gemerceriseerd katoen, geschikt voor haaknaald 2.5. Catona is beschikbaar in meer dan 100 kleuren en wordt erg veel gebruikt voor het haken voor baby’s en kinderen. Denk aan bijvoorbeeld gehaakte knuffels, amigurumi, muziekdoosjes en speelgoed. Het is ideaal voor het omhaken van kralen (bijv. voor bijtringen, speenkoorden, Maxi-Cosy hangers en wagenspanners). En alsof dat nog niet genoeg is, is het ook nog eens leuk voor woonaccessoires (zoals dekens of mandjes) en kleding! Het haakt superfijn, het is koel en het is geschikt voor tere babyhuidjes. Scheepjes Catona is beschikbaar in verschillende groottes qua bollen, ga voor de standaard 50 grams bolletjes Scheepjes Catona, of kies een bol van 100 gram Scheepjes Catona indien je meer nodig bent van een van de meest gangbare kleurtjes!

Scheepjes Stone Washed

Scheepjes Stone Washed is megapopulair garen, dankzij de verwassen, gemêleerde look. Het bestaat uit 78% katoen en 22% acryl. Tover haalnaald 3 of 3.5 tevoorschijn en haak de mooiste woondekens, babydekens of kledingstukken met dit garen! Of geef je amigurumi’s een keer een andere uitstraling door Scheepjes Stone Washed te gebruiken!

© 2017 - 2024 Opmaatgehaakt.nl | sitemap | rss