< Terug naar blogoverzicht

Interview | Wie is Piekje eigenlijk?

Piekje: de vrouw die ervoor zorgde dat we massaal aan de sambaballen verslaafd raakten haha! Alweer jaren geleden chatten wij regelmatig met elkaar via Instagram, over het haken op bestelling  -wat we toen allebei veel deden. We hadden een leuke klik en dezelfde humor ook. Ja, maar echt héle goede humor hoor. Op de handwerkbeurs in Zwolle spraken we voor het eerst gezellig af en sindsdien zijn we 'haakmatties'. We raakten niet uitgepraat over onze dromen. Ik wilde misschien wel een haakwebshop beginnen, zij wilde misschien wel haakpatronen ontwerpen. Maar we durfden niet haha! En moet je kijken waar we nu toch staan! Trots op elkaar en heel veel zin in alles wat we in de toekomst weer gaan doen! Het leek me leuk om Piekje -ofterwijl Anniek Kampman, schrijfster van het boek Sambadieren haken- ook beter aan jullie voor te stellen. Hier gaan we!

Piekje haakpatronen

Haai! We beginnen bij het begin: kun je je zelf even voorstellen?

Ja, ik ben Anniek Kampman en ik ben 33 jaar oud. Ik woon samen met mijn man Michiel en onze drie jongens in Zwolle. Mart en Bas zijn 7 jaar en Tom is 4 jaar. In het haakwereldje ben ik beter bekend onder de naam Piekje, en kun je me kennen als auteur van het boek Sambadieren haken!

Anniek Kampman - Sambadieren haken

Heb je naast het haken nog een baan?

Ja, ik ben juf! Ik werk op een school voor speciaal onderwijs en dit doe ik twee dagen in de week.

Waarom ben je eigenlijk begonnen met haken?

Ik was zwanger van Mart en Bas en door deze tweelingzwangerschap moest ik eerder stoppen met werken en rustig aan doen. Mijn schoonmoeder haakte en ik besloot dat ik dit ook wilde leren. Ik kocht boeken met patronen, ploos de hulppagina’s uit en keek heel veel uitlegfilmpjes op YouTube. Ik moet zeggen dat toen de jongens eenmaal waren geboren, er weinig van haken terecht kwam… Iets met heel veel luiers verschonen, flesjes geven en heel veel knuffelen! :) Maar toen de jongens een jaar of twee waren begon ik steeds meer te haken. Na de geboorte van onze derde zoon Tom begon ik een account op Instagram onder de naam @_piekje_ en begon ik enorm veel op bestelling te haken. Knuffels, vlaggenlijnen, muziekmobielen; vanalles! 

Instagram van Piekje

Toen had je het zo druk, dat je regelmatig een bestelstop had hè, haha!
Haakte je ook wel eens voor je kinderen? Of voor jezelf?

Ik heb voor mijzelf een ooievaar gehaakt om de zwangerschap van Tom bekend te maken. Voor Mart en Bas haakte ik een jongenspop toen ze grote broer mochten worden van Tom. Ik heb voor alle drie de jongens nog delen van hondenknuffels liggen… Ik heb ze beloofd dat ik die in de zomervakantie voor ze af ga maken! ???? Ja, en alle sambaballen en knuffels die ik ontworpen heb liggen ook hier thuis en daar wordt ook dankbaar gebruik van gemaakt door de jongens, hoor!

Je haakpatronen voor de sambaballen en knuffels zijn geweldig!
En nu heb je gewoon een boek uitgebracht. Hoe voelt dat?

Heel overweldigend, trots, vond het retespannend... alles door elkaar! Maar vooral heel erg blij en vol adrenaline! Laatst zag ik mijn boek in een winkel liggen en dan roep ik nog steeds: Whaaaa kijk! Mijn boek ligt hier gewoon! Stiekem loop ik heel nonchalant alle boekwinkels in om te kijken hahaha, ssssttt! Maar zonder gekheid, ik ben nog altijd blij dat het allemaal zo gelopen is. Ik liep al een poos rond met het idee om sambadieren te ontwerpen, maar ik kon nergens de sambaballen vinden. Toen heb jij na een half jaar zoeken eindelijk een adres gevonden waar je ze kon inkopen, en heb je ze in de OMG webshop gezet. Toen hebben we nog even jouw bevallingsverlof afgewacht en toen heb ik de eerste patronen gepubliceerd. Eigenlijk is het vanaf toen allemaal heel snel gegaan, nog geen jaar later lag mijn boek er!

Ja dat was een mooie samenwerking! Is het boek uitbrengen het tofste dat je ooit gedaan hebt?

​Nouja, lekker cliché, maar hoe tof is het dat ik drie mooie mannetjes op de wereld heb mogen zetten. En samen met Michiel heb ik een geweldige reis door Thailand gemaakt. En ja, dat boek ‘Sambadieren haken‘ is ook een megahoogtepunt hoor!

Sambadieren haken boek

Wat vind je eigenlijk zo leuk aan haken?

Dat je van een bolletje garen en een haaknaald gewoon iets moois kan maken. Een kledingstuk, knuffel, speelgoed… geweldig! Ik word er ook rustig van. Nu ik zelf ontwerp vind ik het heel gaaf dat datgene dat in mijn hoofd zit, uiteindelijk ook daadwerkelijk is gelukt en dat anderen dat door middel van dat patroon ook lukt! Ik blijf gek op de sambadieren en sambafiguren natuurlijk, maar knuffels ontwerpen vind ik ook er tof. En ik heb nog wat ontwerpen liggen voor aan een muziekmobiel of wagenspanner. Tijd te kort!

Met wat voor garens haak je het liefst? En wat is je favoriete haaknaald? 

Op dit moment haak ik graag met Durable garens en ik ben ook wel echt verliefd geworden op hun teddy- en furrygaren. Zo tof! Ik heb twee favoriete haaknaalden: Tulip en Clover Amour! Tulip gebruik ik graag voor het teddy- en furrygaren, Clover Amour voor al mijn andere projecten. Ik heb de hele set!

Durable Coral opmaatgehaakt.nlHaaknaalden Clover amour review

Met welke kleuren haak je graag? 

Ik kan uren besteden aan het vinden van de juiste kleuren. Ik wil ze graag zo echt mogelijk en houd niet van hele felle kleuren. Ik kies eerder voor zachte pastelkleuren. Zoals je bijvoorbeeld ook ziet bij de eerste sambadieren, waar jij haakpakketjes van hebt gemaakt.

Sambadieren haakpakketten

Koop je vaak nieuwe garens? En heb je een lekkere voorraad? 

Uhm… Laten we het er op houden dat jij nog altijd meer hebt liggen dan ik… ????

Haha ja dat is niet eerlijk! Wat vind je zo leuk aan mijn webshop eigenlijk?

Los van dat we elkaar kennen, heeft opmaatgehaakt.nl echt alles wat een haakster nodig heeft. En het is altijd super tof en persoonlijk ingepakt! De sambaballen zijn natuurlijk mijn favoriete items hier!

Thanks! Op welk haakwerkje ben je zelf het meest trots? 

Oei…. Ik ben echt overal trots op maar oh- wat heeft de slurf van de sambafant mij veel tijd en hoofdbrekers gekost! Ik wilde per se een kromming erin zonder stokjes te hoeven gebruiken. Het is gelukt en op het resultaat ben ik zeker trots!

Sambafant haken

Terecht, heel knap! Is er wel eens een haakproject mislukt? 

Uhm ja natuurlijk! Maar die heb ik allemaal weer uit elkaar gehaald, #pietjeprecies.​

Tot slot: ik vind echt dat je een tipje van de sluier moet geven! ???? Wat voor haakpatronen heb je voor ons nog in petto? 

Daar ga ik natuurlijk niet te veel over zeggen, maar vooruit; er komen zeker weten meer sambadieren en sambafiguren. Enneh.. er is de laatste tijd ook veel vraag naar een sambadino en een sambadraak… ????

Dat klinkt leu-heuuukkk! We houden je allemaal nauwlettend in de gaten via piekje.comInstagram en Facebook. Bedankt voor het gezellige interview!


Liefs 

Chantal van Opmaatgehaakt

OMG fanmail OMG Facebook OMG Instagram OMG Pinterest  

< Terug naar blogoverzicht

 

© 2017 - 2024 Opmaatgehaakt.nl | sitemap | rss