< Terug naar blogoverzicht

Het leukste haakpakket voor kerst: kerstballen met 5 schattige kerstfiguren

 

De feestmaanden zijn alweer in aantocht. Om vast in de kerstsfeer te komen is niets zo leuk als je eigen kerstversiering maken. Op haakgebied is het natuurlijk leuk om tijdens de gezelligste periode van het jaar extra uit te pakken. Hou je van haken en wil je graag zelf schattige en uitdagende kerstballen maken? Dan zijn de gehaakte kerstballen met kerstfiguurtjes iets voor jou! Met het haakpatroon van Opmaatgehaakt.nl maak jij onderstaande vijf verschillende kerstballen helemaal zelf. Deze kerstballen met schattige kerstfiguren maken jouw kerstboom gegarandeerd helemaal compleet!

 

           

 

Het schattige kerstballen haakpakket

Het haakpatroon van de kerstballen laat alle stappen zien om de vijf verschillende kerstballen te kunnen maken. In het haakpatroon wordt uitgelegd hoe je de figuurtjes van de kerstman, het rendier, het kerstkind, het kerstelf en de sneeuwpop kunt haken. De instructies zijn zo simpel en duidelijk mogelijk beschreven, waardoor ze makkelijk te begrijpen zijn. In de instructie staan ook veel foto’s om de uitleg nog duidelijker te maken. Hierdoor kun je er gemakkelijk mee aan de slag wanneer je gaat beginnen met haken. Dit schattige kerstballen haakpakket koop je bij opmaatgehaakt.nl.

 

De haakvaardigheden

Om deze schattige kerstballen te kunnen haken heb je de volgende haakvaardigheden nodig: haken in spiraalronden en rijen, vasten, halve stokjes, meerderen en minderen, in de voorste en achterste lus haken, halve vasten en lossen. Met een beetje creativiteit en haakvaardigheid kun je deze leuke kerstballen dus maken. De kerstballen worden gehaakt met katoen in jouw favoriete kleur met naald nr. 2.

 

De grootte van de kerstfiguurtjes

De schattige kerstfiguurtjes verschillen iets in grootte. Zo is het rendier een stukje groter dan de sneeuwpop en bungelen zijn beentjes over de rand. Dit maakt de poppetjes nog schattiger en dynamischer. Hieronder vind je een overzicht van de grootte van de figuren en de halve kerstbal.

            

  • Diameter van de halve kerstbal: 7 cm                      
  • Rendier: 8 cm
  • Winterkind: 7,5 cm
  • Sneeuwpop: 5 cm
  • Kerstman: 5,5 cm
  • Kerstelf: 7.5 cm

 

Unieke en originele kerstballen

Met deze gehaakte kerstballen maak je de versiering van je kerstboom helemaal af! Ze geven je kerstboom een vrolijk, uniek en feestelijk tintje. Er zullen niet veel mensen zijn die deze schattige halve kerstballen met kerstfiguurtjes in hun boom hebben hangen.

 

De kerstballen zijn een leuke en creatieve uitdaging, met als beloning natuurlijk een mooi versierde kerstboom of kerstkrans. Met het maken van de kerstballen kom je al helemaal in de vrolijke kerstsfeer. Het leuke aan de kerstballen is dat je ze nadat je ze gemaakt hebt elk jaar weer uit de kast kunt halen. Zo kun je elk jaar weer met trots genieten van je eigen gehaakte kerstballen.

 

Het perfecte (kerst)cadeau

De gehaakte kerstballen kunnen natuurlijk in de kerstboom gehangen worden, maar ze zijn ook heel geschikt voor in een kerstkrans. Je kunt de kerstballen voor jezelf maken, maar je kunt ze natuurlijk ook perfect cadeau geven aan familie of vrienden. Hoe bijzonder  is een cadeau dat je helemaal zelf gemaakt hebt? Eén ding is zeker, met deze schattige kerstballen heb je een uniek en bijzonder cadeau dat niet snel vergeten zal worden!

 

Het complete pakket is dus te bestellen bij opmaatgehaakt.nl

 

Veel haakplezier !​

< Terug naar blogoverzicht

       

© 2017 - 2024 Opmaatgehaakt.nl | sitemap | rss