< Terug naar blogoverzicht

Etsy deel 1: 10 redenen om haakwerk te gaan verkopen via Etsy!

Wil je meer haakwerk gaan verkopen, of je eigen haakpatronen misschien? En twijfel je nog of Etsy iets voor je is? Wij geven je 10 redenen om meteen je haakwerk te gaan verkopen via Etsy! Oja, plus 40 gratis listings! 

40 gratis listings op Etsy via Opmaatgehaakt

Wat is Etsy?

Etsy.com is een soort online winkelstraat waar allemaal gezellige winkeltjes met zelfgemaakte producten te vinden zijn. Als haakster of haakpatronenontwerpster ben je er helemaal op je plek. Jij kunt namelijk ook gemakkelijk je eigen winkeltje (je Etsy Shop) starten om je haakwerk te verkopen! En dat gewoon als particulier, je hebt geen bedrijf, BTW- of KVK nummer nodig.

Waarom haakwerk verkopen via Etsy?

We geven je 10 redenen!

1. Groot bereik
Omdat Etsy geïndexeerd wordt door Google, ben je meteen beter vindbaar op internet door toekomstige kopers! En ook Etsy heeft haar eigen zoekfunctie, waardoor je voortaan ook daar gevonden kunt worden. Je bereikt dus ineens veel meer mensen, die je misschien niet konden vinden op Instagram of Facebook.

Ook heeft Etsy een wereldwijd bereik. Hallo nog grotere doelgroep! Je kunt zelf kiezen naar welke landen je verzendt, je kunt er dus ook voor kiezen om het bij Nederland of België te houden. Tip: je kunt je Etsy Shop in meerdere talen beschikbaar maken.

2. Professionele uitstraling
Ook al heb je geen bedrijf, BTW nummer of KVK registratie nodig om een Etsy Shop te starten, toch komt het hebben van een Etsy Shop meteen professioneler over dan alleen verkoop via een privéberichtje via Social Media. Je kunt nu toekomstige klanten doorverwijzen naar jouwshop.etsy.com. Best tof, je eigen link, toch? Heb je visitekaartjes, zet dan vooral ook de link naar je Etsy Shop hierop!

3. Duidelijk aanbod
Voor klanten is het superfijn om meteen te zien wat je te bieden hebt en wat je levertijd is! En daar zorgt je Etsy Shop voor. Je kunt producten aanbieden die direct uit voorraad leverbaar zijn en producten die je op maat haakt. Haak je op maat, dan kun je keuzemenu’s bij je product zetten. Bij je product ‘Muziekmobiel safaridiertjes’ kunnen klanten dus via een keuzemenu selecteren welke diertjes of welke kleuren ze precies willen. Ook kunnen ze via een berichtje altijd contact met je onderhouden over speciale wensen.

4. Duidelijke prijzen
De prijs staat bij Etsy gewoon in beeld, de verzendkosten staan gewoon in beeld. En das fijn, want eindelijk heb je geen onderhandelingen of gestress over je prijzen meer! Vindt iemand het te duur, dan kunnen ze zelf verder zoeken zonder dat jij er tijd in gestoken hebt. Even goede vrienden! Vindt iemand de prijs goed, dan is het echt jouw klant en zie je de bestelling automatisch binnenkomen!

5. Veilig betalingsverkeer
De betalingen van je klanten verlopen via Etsy. Dat is en voelt veilig voor je klanten. Zij kunnen gebruik maken van een betalingsmethode naar keuze. En jij hoeft je bankgegevens niet meer te delen met je klanten. Oja, en het is afgelopen met het steeds checken van je bankrekening of iemand al betaald heeft. Lekker relaxed dus!

6. Lagere koopdrempel
Voor sommige klanten is het best een drempel; jou een email of privéberichtje sturen via Facebook of Instagram met hun privé account. Want: “Wat als de prijs mij niet bevalt?”. “Wat als ik toch niet wil?”.

Via Etsy hoeven klanten je niet persoonlijk te benaderen, maar kunnen meteen overgaan tot een koop als zij dat willen. Zij ervaren dus een lagere drempel om bij je te kopen. Ook zullen ze de koop niet hoeven uitstellen tot er reactie van jou is. Beter, want van uitstel komt afstel.

7. Rust en overzicht
Je ziet in een oogopslag wat je uit voorraad nog kunt leveren en je weet hoeveel je op maat kunt of wilt haken in een maand. Heb je even geen tijd, geen zin of zit je vol? Dan zet je de op maat gehaakte items even op non-actief of verleng je de levertijd. Scheelt jou een hoop berichtjes die je moet beantwoorden en scheelt je klanten een hoop teleurstelling!

Je kunt je Etsy Shop tijdelijk sluiten als je op vakantie gaat. Klanten kunnen dan niet afrekenen. Vergeet niet om je banner aan te passen met een mededeling hierover, zodat ze weten dat ze later weer terug kunnen komen!

8. PDF’s automatisch versturen
Ben jij een haakpatronenontwerpster? Etsy verstuurt je haakpatronen automatisch na de aankoop! Je hoeft dus nooit meer handmatig haakpatronen op te sturen. Ook voor je klant is dit erg fijn, want die hoeft niet te wachten op jou en kan meteen aan de slag. Daarnaast kan je klant de download later nog eens terugvinden. Scheelt jou weer mailtjes hierover beantwoorden en scheelt je klant een hoop gezoek. Wist je dat je je haakpatronen in verschillende talen beschikbaar kunt stellen, waardoor je de internationale markt op kunt gaan? Interessant én leuk!

9. Reviews verzamelen
Je klant kan een review achterlaten. Superleuk voor jou en ook belangrijk en interessant voor andere toekomstige klanten! Door het lezen van goede reviews weten ze namelijk dat jij echt een betrouwbare verkoper bent.

10. Deelname aan live-events
Etsy is sociaal: via de Etsy Fora kun je veel kennis opdoen en vragen stellen aan andere gebruikers. Er zijn speciale Nederlandstalige fora en vanuit deze teams worden ook regelmatig live-events georganiseerd, zoals workshops of Etsy markten in verschillende steden in Nederland of België. Heel gezellig! Jij kunt ook op een Etsy markt gaan staan en zo bekende en nieuwe klanten echt ontmoeten.

Ben je overtuigd? Start je Etsy Shop dan via deze link, alleen dan krijg je 40 gratis listings! OMG! :)

Succes!  

Chantal van Opmaatgehaakt

OMG fanmail OMG Facebook OMG Instagram OMG Pinterest  

< Terug naar blogoverzicht

Misschien vind je deze blogs ook interessant: 

Etsy deel 2: Hoe start ik mijn eigen Etsy Shop?Etsy deel 3: Wat kost haakwerk verkopen via Etsy?

© 2017 - 2024 Opmaatgehaakt.nl | sitemap | rss