< Terug naar blogoverzicht

Etsy deel 2: Hoe start ik mijn eigen Etsy Shop?

Wil jij graag meer van je mooie haakwerk of je haakpatronen verkopen? Je doelgroep verbreden en het koopproces makkelijker maken voor jou en je klant? Dan is Etsy dé plek voor jou! Wij vertellen je wat het is hoe je begint. En... je krijgt de eerste 40 listings gratis via OMG!

Hoe start je een eigen etsy shop?

Wat is Etsy?

Etsy.com is een soort online winkelstraat waar allemaal gezellige winkeltjes met zelfgemaakte producten zoals handgemaakte sieraden en andere handgemaakte spullen te vinden zijn. Ook zijn er veel vintage producten te vinden op de nederlandse etsy. Misschien ken je het en heb je er wel eens een haakpatroon gekocht? Als haakster of haakpatronenontwerpster ben je er in ieder geval helemaal op je plek. Jij kunt namelijk ook gemakkelijk je eigen winkeltje (je Etsy Shop) starten om je producten te verkopen! En dat gewoon als particulier, dus ook zonder bedrijf, BTW- of KVK nummer.

Zelf een Etsy Shop Starten

Een etsy shop openen is echt niet moeilijk, dat is echt in een poep en een scheet geregeld. Er zijn 5 basisstappen en daarna is het een kwestie van opleuken en eigen maken. Kijk je mee?

Stap 1. Shop aanmaken en shopvoorkeuren
Ga naar Etsy via deze link, dat is belangrijk want alleen dan krijg je de eerste 40 listings via OMG cadeau! Werkt de link niet, probeer het dan achter een computer. Maak een account en vervolgens een shop aan met je emailadres door de stappen in beeld te volgen. Geef je shopvoorkeuren door aan Etsy nederland (taal, land en valuta).

Etsy shop openen gratis listings

Hoe open je een etsy shop - starten

Hoe open je je eigen Etsy Shop


Stap 2. Geef je shop een naam
Kies een unieke, pakkende naam voor je Etsy Shop en check of hij nog beschikbaar is. Misschien heb je al een naam die je op Facebook en/of Instagram gebruikt voor je haakwerk?

Hoe open je een etsy shop - stap 2

Hoe open je je eigen Etsy Shop

Stap 3. Bevoorraad je shop
En nu het leukste gedeelte: je haakwerk in je webshop zetten! Je doet dit door het toevoegen van een zogenaamde listing. Voeg foto’s toe, vertel over je product, geef informatie over je eventuele voorraad en je stelt je prijs in. Ook stel je verzendopties in met bijbehorende verzendkosten. Alle informatie die je invult op deze pagina, kun je later gemakkelijk wijzigen. Tip: denk goed na over zoekwoorden waarop jouw toekomstige klant zal zoeken en gebruik deze zoekwoorden in je teksten en titel. De tags zijn ook belangrijk hierbij.

Hoe open je een etsy shop - listings aanmaken

Listings aanmaken op Etsy

Listings aanmaken op Etsy

Listings aanmaken op Etsy

Listings aanmaken op Etsy

Listings aanmaken op Etsy

Stap 4. Hoe je betaald krijgt
Vul de benodigde gegevens in, zodat Etsy jou uit kan betalen. Etsy heeft hiervoor een aantal persoonlijke gegevens nodig, zoals je naam en adres.

Hoe open je een etsy shop - betaald krijgen

Stap 5. Facturatie instellen
Hier stel je in hoe jij Etsy veilig kunt betalen, indien van toepassing. Vul je creditcardgegevens of PayPal gegevens toe.
Heb je geen creditcard of Paypal? Maak dan gratis een account aan bij PayPal. Hier kun je gewoon je bankrekening aan koppelen. PayPal controleert of je banknummer klopt door twee kleine bedragen te storten op je bankrekeningnummer, soms moet je daar een dag of twee op wachten. Deze tijd kun jij mooi gebruiken om alvast meer teksten te schrijven en foto's te maken voor je nieuwe shop! Is je PayPal geactiveerd, ga dan terug naar Etsy.com om de betalingsinformatie aan te vullen.
Werk je liever met een creditcard? Misschien mag je de creditcard van een familielid gebruiken, misschien wil je er zelf eentje hebben. Een creditcard via de ANWB of Bijenkorf heb je al voor zo’n € 16 per jaar.
Heb je alle informatie ingevuld? Dan kan je shop openen! Gefeliciteerd! In de basis ben je nu klaar, maar…

Hoe open je een etsy shop - betalen

Etsy facturatie

Stap 6. Je profiel opleuken
Je wilt natuurlijk wel je eigen identiteit uitstralen op het Etsy. Klik op het potloodje en voeg je logo (of een andere afbeelding) toe, maak eventueel een banner en voeg wat leuke teksten en details toe over jou en je shop. Nu ben je wat mij betreft pas echt klaar om te gaan!

Etsy shop logo toevoegen

Stap 7. Uitbreiden en verbeteren
Stap 7 bestaat dus eigenlijk niet ;) Maar er is natuurlijk altijd ruimte om uit te breiden en te verbeteren. Je kunt allerlei extra dingen doen, zoals je eigen shopbeleid toevoegen, je teksten vertalen, je Facebook/Instagram/Pinterest koppelen, meer producten toevoegen, kortingsacties houden.. Doe wat jij wilt en wat jij leuk vindt, het is jouw feestje! Ga lekker op ontdekkingsreis om het optimale resultaat uit jouw shop te halen. Of niet. Zolang je maar plezier hebt!

Succes!  

Chantal van Opmaatgehaakt

OMG fanmail OMG Facebook OMG Instagram OMG Pinterest  

< Terug naar blogoverzicht

Misschien vind je deze blogs ook interessant: 

Etsy deel 1: 10 redenen om haakwerk te gaan verkopen via Etsy!Etsy deel 3: Wat kost haakwerk verkopen via Etsy?

 

© 2017 - 2024 Opmaatgehaakt.nl | sitemap | rss