< Terug naar blogoverzicht

Kikker haken van Pica Pau | DIY

Toen ik zag dat haakpatronenontwerpster Yan Schenkel bezig was met haar nieuwe boek, wist ik het meteen: die moet ik hebben, zsm haha! Langzaamaan kregen we foto's te zien van haar ontwerpen en meteen had ik een huge secret crush op de kikker met zijn grote zwembroek aan. Het stond vast dat ik Victor Frog als eerste ging haken!  

DIY - Wat heb je nodig?Kikker haken - OMG inspiratieblog

Wil jij dit ook graag maken? Strak plan!
Alle benodigdheden vind je in onze webshop:

Het haakpatroon staat in het boek "Pica Pau - Maak 20 kleurrijke amigurumidiertjes" die nu ook in het Nederlands te koop is via bol.com. Zelf heb ik het engelstalige boek op de plank staan. 

Pica Pau - Maak 20 kleurrijke amigurumidiertjes

Pica Pau - Maak 20 kleurrijke amigurumidiertjesHet boek "Pica Pau - Maak 20 kleurrijke amigurumidiertjes" is in één woord fantastisch. Het boek telt 160 pagina's, waarvan de eerste 50 worden benut om je alles te vertellen over de basis van amigurumi haken. Je leert hoe je je haaknaald vast moet houden en bijvoorbeeld een opzetlus maakt, waardoor het boek erg toegankelijk is voor de beginnende haakster. Maar ook voor de gevorderde haakster zijn er gave technieken in de amigurumi's verwerkt, zoals tapestry haken! Het boek is rijkelijk geillustreerd met kleurrijke foto's en how-to's en de patronen zijn duidelijk uitgeschreven. 

Zelf vind ik het leuk dat Yan er echt karaktertjes van heeft gemaakt. Iedere knuffel heeft zijn eigen naam, achtergrond en hobby's. Victor Frog bijvoorbeeld komt uit een showbizz familie. Zijn overgrootopa heeft in een Bugs Bunny film gezongen en zelf acteert, danst en zingt hij graag. Op dit moment toert hij de wereld rond met zijn eigen theatergezelschap. 

Dat zou hij dan 's nachts wel doen, want in real life zie ik Victor Frog alleen maar op dezelfde plank in mijn kast staan. Maar dat terzijde ;) Oja, heb je zijn onderbroek gezien onder zijn zwembroek? Zo brutaal dat hij dit voor de camera deed, maar stiekem ook zo lollig!


Victor Frog haken

Ik koos voor de kleur 091 Khaki, maar ik denk dat 092 Pea Green ook heel mooi is voor deze gehaakte kikker! Die kleur gebruikt Yan ook in haar boek. Victor Frog zijn hoofd en lijf haak je aan een stuk door, lekker makkelijk alhoewel het wel opletten en tellen is bij de onderbroek! De benen, flippers, armen en zwembroek haak je apart. Ik heb ervoor gekozen om de ogen eens in het zwart mee te haken, maar achteraf had ik toch gewoon voor veiligheidsoogjes moeten gaan zoals je van mij gewend bent. Vind ik gewoon mooier en professioneler staan, maar ja, soms wil je wat proberen he? Ik heb nog een rode strik voorop zijn zwembroek gemaakt voor iets meer kleur. Geef je de gehaakte kikker aan een kindje? De zwembroek kan aan en uit en je kunt er natuurlijk ook nog zwembandjes bij haken voor het ultieme speelplezier! 

That's it! Wil jij dit ook maken? Bestel de items meteen in de webshop, zodat je thuis lekker aan de slag kunt!


Veel haakplezier 

Chantal van Opmaatgehaakt

OMG fanmail OMG Facebook OMG Instagram OMG Pinterest  

< Terug naar blogoverzicht

© 2017 - 2024 Opmaatgehaakt.nl | sitemap | rss