< Terug naar blogoverzicht

Gehaakte vlaggetjes met naam | DIY | + gratis lettersjabloon!

Voor de geboorte van onze zoon haakte ik deze leuke gehaakte vlaggetjes met zijn naam erop. Om voor het raam of aan de kast te hangen en daarna op zijn babykamertje! De letters heb ik gemaakt met vilt. Ik deel het gratis sjabloon voor de letters met je in deze blog, zodat je zelf elke naam kunt vormen die je maar wilt! 


DIY - Wat heb je nodig?

Wil jij dit ook graag maken? Strak plan!Benodigdheden vilten letters maken - Gratis sjabloon van Opmaatgehaakt.nl
Alle benodigdheden vind je in onze webshop:

Gratis haakpatroon vlaggetjes haken / vaantjes haken

Het gratis haakpatroon van de vlaggetjes vind je bij By Door1. Ik vind haar patroon erg leuk, omdat het eigenlijk meer vaantjes worden dan vlaggetjes. Net even wat stoerder en je hebt wat meer ruimte voor je letters! Stiekem heb ik het patroon omgedraaid, dus ik haak van onder naar boven. Omdat ik sneller kan meerderen dan minderen, ghehe... Kleine Tip van Flip: hecht niet af als je aan de rand toe bent, maar houd je draad op je naald en ga gewoon verder in de kreeftsteek voor de rand. Scheelt weer afhechten! ;) 

Update: Inmiddels heeft ook Piekje een gratis haakpatroon voor vlaggetjes uitgeschreven die je kunt gebruiken. Haar haakpatroon toont hoe je van onder naar boven haakt, zoals ik ook heb gedaan! 

Gehaakte vlaggetjes door OMG

Gratis sjabloon voor vilten letters 

Vervolgens is het tijd om de letters te maken van wit vilt. Ik heb alle letters voor je in een gratis downloadbaar sjabloon gezet, handig! Download hier het gratis sjabloon voor de vilten letters en print de pagina's die je nodig bent (of gewoon allemaal).

Sjabloon vilten letters

Leg je papieren letters nu op je vilt. Nog een Tip van Flip: leg ze in spiegelbeeld neer, zodat de voorkantjes van je vilten letter straks geen pennenstrepen hebben! Even overtrekken met pen en dan weer zorgvuldig uitknippen. Gebruik een scherpe schaar of zelfs een stofschaar, dan gaat het erg makkelijk.

Vilten letters maken - Gratis sjabloon van Opmaatgehaakt.nl

 

Vilten letters maken - Gratis sjabloon van Opmaatgehaakt.nl

Vilten letters maken - Gratis sjabloon van Opmaatgehaakt.nl

Zijn je vilten letters klaar? Mooi! Leg ze met de pennenstrepen naar beneden op je haakwerk, zie hoe netjes het nu is! De papieren letters kun je natuurlijk in een envelopje bewaren, zodat je ze niet steeds opnieuw hoeft uit te knippen.

Vilten letters maken - Gratis sjabloon van Opmaatgehaakt.nl

Met wat textiellijm lijm je de vilten letters zo op je haakwerk. Nog even de vlaggenlijn haken om ze te verbinden met elkaar. Dat deed ik met 70 lossen aan de zijkanten, vasten bovenop het vlaggetje en steeds 2 lossen tussen elk vlaggetje. Daarna nog weer een toer terug met alleen maar vasten. 

Vilten letters maken - Gratis sjabloon van Opmaatgehaakt.nl

Gehaakte vlaggetjes haakpatroon

En toen waren wij klaar om onze Tijs welkom te heten! Kijk toch hoe leuk de gehaakte geboortevlaggetjes staan! 

Geboortevlaggetjes haken

Ps. in het gratis sjabloon staan ook cijfers en figuurtjes zoals hartjes, sterretjes, een kerstboom en een ballon. Zo kun je de vlaggetjes ook maken ter ere van een verjaardag, een bruiloft of Kerst bijvoorbeeld! 

Veel haak- en viltplezier 

Chantal van Opmaatgehaakt

OMG fanmail OMG Facebook OMG Instagram OMG Pinterest  

< Terug naar blogoverzicht

Blog boodschappenlijstje:  

Sorteer op
  • Prym Textiellijm+
    Prym Textiellijm+

    Met Prym textiellijm+ kun je stof en ander materiaal aan elkaar hechten. Denk aan stoffen, garen, vilt, denim, leer, rubber, PVC, hout en zelfs metaal. Het wordt gebruikt om bijvoorbeeld tenten, parasols en kleding mee te…

    € 5,60
© 2017 - 2024 Opmaatgehaakt.nl | sitemap | rss