< Terug naar blogoverzicht

Kerstballen haken? De 10 leukste haakpatronen op een rij!

Het lijkt meteen gezellig én het maakt je kerstboom echt persoonlijk: je zelfgehaakte kerstballen in de boom! We zetten de tien leukste haakpatronen op willekeurige volgorde voor je op een rij!

1. De hele kerststal is in the house!

Deze kerstballen van de Kerststal zijn toch te gek?! Het gratis haakpatroon is van Marjan van der Leer en het complete haakpakket van deze gehaakte kerstballen vind je hier bij OMG! Deze mooie gehaakte versie + foto is van @dehaakzaak :)

Haakpatroon kerstballen kerststal

2. Australische ballen

Haha! Met dit engelstalige haakpatroon van Belle & Crochet Handmade Crochet haak je vijf australische kerstballen: Een tasmaanse duivel, een dingo, een kerstboompje, een lachvogel en een kangoeroe! Het patroon is te koop via Ravelry

Haakpatroon kerstballen kerststal

3. De kerstman en zijn vrienden

Perfect, deze kerstballen van de Kerstman, een kerstelfje, een rendier en een cupcakeje! Het engelstalige haakpatroon is van Rnata en is te koop via Etsy

Haakpatroon kerstballen kerstman

4. Stijlvolle, gehaakte (of gepunnikte) kerstboompjes 

Dit is toch feestelijk? Gehaakte kerstboompjes met balletjes erin! Haak ze in je favoriete kleur en hang ze in de boom. Of aan je autospiegel. Of in de wc. Of gewoon overal in huis ;) Handmadebydaan verkoopt het haakpatroontje in haar Etsyshop. Natuurlijk kun je ze ook punniken! De blank houten kraaltjes of gekleurde houten kraaltjes (goud! zilver!) shop je natuurlijk bij ons!

Haakpatroon kerstboompjes

5. Gezellige sneeuwpop

In de donkere winter maanden geeft deze sneeuwpop een gezellig lichtje. Het gratis haakpatroon van Sil's Corner vind je hier. Alle benodigdheden shop je natuurlijk bij ons!

Haakpatroon kerstballen beertje en hertje

6. Acht verschillende gehaakte kerstballen 

Zo lief, deze acht verschillende gehaakte kerstballen bij elkaar! Haak ze in je favoriete kleur en versier je hele boom ermee! De engelstalige haakpatronen zijn te koop via de Etsy van Cutiemestore, hier en hier

Haakpatroon kerstballen

 

Kerstballen haken blauw

7. Vrolijke kerstlichtjes haken 

Via Freubelweb kom je bij het gratis engelstalige haakpatroon van deze vrolijke kerstlampjes, bedacht door Jean Herman. Oké, ze geven niet écht licht, maar ze zijn wel fantastisch leuk als gehaakte kerstdecoratie in je boom! 

Haakpatroon kerstlichtjes haken

8. Granny kerstballen haken

Nog een gratis haakpatroon, nu van Annie Design Crochet. Zij haakte o.a. deze kerstballen met granny square look waarbij je het zo kleurrijk kunt maken als je zelf wilt!

Gratis haakpatroon kerstballen haken

9. Ach wat schattig, 

Deze schattige kerstballen zijn zo leuk om te haken. Het haakpatroon is onderdeel van een compleet haakpakket deze shop je natuurlijk bij OMG!

Gratis haakpatroon kerstboom met autootje

10. Schitterende boompjes 

Last but most certainly not least: de gehaakte kerstboompjes van Martine de Regt! Ze deelde het gratis, Nederlandstalige haakpatroon via haar blog. Extra leuk idee om er een slinger van te maken met de houten kralen!

Haakpatroon kerstballen kerststal

Genoeg inspiratie om je kerstboom samen met je kinderen op te vrolijken met jouw haakwerk hopelijk! 
Haal meteen alle benodigde garens en de houten kralen in huis, en haken maar!


Liefs 

Chantal van Opmaatgehaakt

OMG fanmail OMG Facebook OMG Instagram OMG Pinterest  

< Terug naar blogoverzicht

© 2017 - 2024 Opmaatgehaakt.nl | sitemap | rss