< Terug naar blogoverzicht

Haken voor Pasen? De 10 leukste haakpatronen op een rij!

Pasen komt eraan! Zo'n leuke tijd om je huis te versieren met een mooie paastak én leuk haakwerk! We zetten de tien leukste haakpatronen op willekeurige volgorde voor je op een rij!

1. Samba-eendje en Samba-Paashaas

Met deze nieuwe Sambavriendjes wordt Pasen helemaal een feestje! De eierdop kan van het hoofdje van dit eendenkuikentje afgehaald worden, kwak kwak, kiekeboe! De sambaballen en het garen shop je natuurlijk hier bij OMG, het haakpatroon is te vinden bij Piekje.com. Wil je meteen alle haakbenodigdheden in huis halen? Ga dan voor ons complete haakpakket van deze twee leukerds! 

Sambakuiken haken voor pasen

2. Paastakhangers

Eén van de leukste dingen met Pasen is zo'n vrolijk gekrulde paastak versieren -laat staan als je de versieringen zelf gehaakt hebt! LiefsvanAnnemiek bedacht deze paas-pegdolls: je kunt ze omhaken, verven, een leertje erom heen knopen of blanco laten. Een boodschappenlijstje vind je hier bij de pegdolls, het haakpatroon en verdere uitleg vind je bij LiefsvanAnnemiek.

Paastakhangers haken - haken voor pasen Haken voor Pasen - Paastakhangers Haken voor pasen - paastakhangers

3. De perfecte paashaas

Het allermooiste haakpatroon voor een paashaas is wat ons betreft die van Anja Toonen uit het boek 'Pasen haken'. Ook haar gansjes zijn té leuk om op tafel te zetten! Het boek staat natuurlijk voor je klaar in onze webshop, duh!

Haakpatroon paashaas haakpatroon gans haken voor pasen

4. Eieren van de kip of van de haas?

Deze paashaas-mutsjes om je eieren tijdens het paasontbijt warm te houden vinden wij in één woord briljant. Het gratis haakpatroon is te vinden bij Haak en Maak. Met Yarn and Colors Epic en haaknaald 3.5 maak je ze in je favoriete kleuren!

Gratis haakpatroon voor Pasen - Eierdopjes mutsjes paashaasjes haken

5. Paashaas applicaties

Pak een restje Yarn and Colors Epic en haak een paar van die schattige paashaasjes. Touwtje eraan en je hangt ze overal aan! Vorig jaar gaf ik mijn oma een bosje bloemen met Pasen en ik hing er zo'n lief haasje bij in. Ze heeft hem nogsteeds hihi. Het gratis haakpatroon vind je bij Annemarie's haakblog

Paashaasjes haken applicatie gratis haakpatroon

6. Plat schatje

Deze platte paashaas is toch een liefje? Het gratis, engelstalige haakpatroon is van Knitted Story Bears. Een extra toevoeging is om het staartje met een lekkere dot Durable Teddy White te maken!

Paashaas haken

7. Warme eitjes

Via Breimeisje kwamen we op dit gratis haakpatroon om je eitjes lekker warm te houden. Te cute, met die mini pompon bovenop!

Gratis haakpatroon pasen eierdop mutsje

8. Kip haken

Deze kip van Emma Wilke heeft gewoon iets grappigs! Al helemaal als je in de vulling een pantysokje met granulaatkorrels verstopt, om hem te verzwaren. En stop er een kuikengeluidje in! Het gratis haakpatroon van deze kip (Engels) vind je hier.

Gratis haakpatroon kip Pasen

9. Superschattige konijntjes

In deze blog mogen de té schattige konijntjes van Lululoveesthemoon natuurlijk niet ontbreken! Met hun lieve koppie en hun mooie kleertjes aan in jouw favoriete kleur staan ze geweldig onder je paastak! 

 Haken voor Pasen - Konijntje lululovesthemoon Haken voor Pasen - Konijntje lululovesthemoon Haken voor Pasen - Konijntje lululovesthemoon

10. Kipje Kitty

Last but most certainly not least: Kipje Kitty van Stip en Haak! Zo gezellig in al die vrolijke kleurtjes! Ook in deze kip kun je ons kuikengeluidje verstoppen, te geinig!

Gratis haakpatroon kipje pasen haken

 

Genoeg inspiratie te haken voor Pasen en je huis met jouw haakwerk op te vrolijken! 
Haal meteen alle benodigde garens in huis en haken maar!


Liefs 

Chantal van Opmaatgehaakt

OMG fanmail OMG Facebook OMG Instagram OMG Pinterest  

< Terug naar blogoverzicht

© 2017 - 2024 Opmaatgehaakt.nl | sitemap | rss