< Terug naar blogoverzicht

Yarn and Colors: Wat zijn de verschillen? 

Regelmatig krijg ik de vragen: "Haakt Yarn and Colors echt zo fijn?" en "Wat zijn de verschillen tussen Yarn and Colors Musthave en Yarn and Colors Epic? En de Charming dan?".
Hoog tijd voor een blog hierover! Ik behandel ze op volgorde van dikte.

Yarn and Colors Must-have   Yarn and Colors Must-have mini   Yarn and Colors Charming   Yarn and Colors Furry bij opmaatgehaakt.nl

Yarn and Colors Epic      Yarn and Colors Fabulous

Waarom Yarn and Colors?

Laten we beginnen bij het begin; waarom kies je voor Yarn and Colors? Ik was er al mega-enthousiast over voordat ik de OMG webshop begon. Toen haakte ik voornamelijk veel knuffeltjes en amigurumi met dit merk en ik vond de prijs/kwaliteitverhouding top. De prijs is lager dan een gemiddeld ander merk, terwijl ik tegelijkertijd vind dat dit garen het allerfijnste haakt. Meer voor minder dus eigenlijk; prettig ;) .. Toen ik de OMG webshop begon was één ding duidelijk; dit merk moet erin komen te staan!
Het glijdt letterlijk over mijn haaknaald en daar houd ik zo van! Daarnaast splijt het niet en ik kom zelden knoopjes in de bol tegen. Met 140 kleuren is er altijd wel de juiste te vinden voor dat ene project en de kleuren stralen erover. De 140 kleuren komen trouwens in elke lijn terug, waardoor het nog makkelijker combineren is! En eerlijk is eerlijk; ik houd van Nederlandse merken. Ik vind de marketing van Yarn and Colors tof. Een moderne wikkel, gave productfoto’s, leuke namen (garen en kleuren). Zeg nu zelf: “Yarn and Colors Must-have Lollipop”: dat klinkt toch lekker?


Yarn and Colors Must-have Yarn and Colors Must-have LarimarYarn and Colors Must-have Larimar

De Yarn and Colors Must-have is een fantastische serie en vormt de basis voor iedere haakster. Het is 100% katoen, wat als voordeel heeft dat het sterk is, lang mooi blijft en in de wasmachine kan. Het is zacht voor tere babyhuidjes en het heeft een geweldige glans wat net dat beetje extra geeft aan jouw project. Je haakt de Yarn and Colors Must-have met haaknaald 2.5 mm. Al met al is het perfect voor al je knuffels en amigurumi! Ook gebruik je dit om kralen om te haken (voor bijvoorbeeld wagenspanners, bijtringen en speenkoorden) en voor kleding of woonaccessoires. Voor je punnikmolen/breimolen gebruik je de Must-have ook, omdat het niet pluist en precies de juiste dikte heeft.


Yarn and Colors Must-have Minis  Yarn and Colors Must-have Minis Cotton Candy        

Van de Yarn and Colors Must-have Minis worden wij altijd vrolijk. Ze zien er zó lief en snoeperig uit! Ze zijn eigenlijk exact hetzelfde als de gewone Must-Have hierboven. Het enige verschil is dat er maar 10 gram / 25 meter op een bolletje zit in plaats van 50 gram / 125 meter. Ideaal wanneer je eens een kleurtje wilt uitproberen, of wanneer je niet zoveel van een kleurtje nodig hebt!


Yarn and Colors CharmingYarn and Colors Charming 075 Green IceYarn and Colors Charming 075 Green Ice

De Yarn and Colors Charming is eigenlijk vergelijkbaar met Stonewashed van Scheepjes. Het is heerlijk zacht garen, doordat het bestaat uit 68% katoen en 32% acryl. Daardoor houdt het ook wat meer warmte vast. Een combi met acryl is altijd ietsje pluiziger/fluffy-er (is dat een woord?). Het komt in prachtige gemêleerde, verwassen kleuren die een gaaf effect geven aan je project. Gebruik haaknaald 3 of 3.5 mm en haak er knuffels of lekkere dekentjes mee! Ook de Charming kun je gebruiken voor kleding en woonaccessoires.
 

Yarn and Colors FurryYarn and Colors Furry 046 Pastel Pink opmaatgehaakt.nl zoomYarn and Colors Furry 046 Pastel Pink opmaatgehaakt.nl

Van de Yarn and Colors Furry is één ding zeker: zodra je deze binnen hebt kun je er niet meer vanaf blijven! Het is superzacht teddygaren, echt fluffy en pluizig. In tegenstelling tot de andere garens is de Yarn and Colors Furry 100% polyester. Dit kun je zelfs nog warmer wassen dan katoen (namelijk op 60ºC) én het kan in de droger. Aanbevolen wordt haaknaald 3 of 4 mm. Wat je ermee kunt haken? Wat dacht je van een megazacht babyvestje, een superlief gehaakt schaapje of beertje, of een lekker tutteldoekje. Wedden dat dit baby's favoriet wordt? 


Yarn and Colors Epic Yarn and Colors Epic 015 MustardYarn and Colors Epic 015 Mustard

De Yarn and Colors Epic gaat al meer de chunky kant op. Grote stappen, snel thuis, ha! Het is 100% katoen, maar een verschil met de Must-have is dat de Epic mat en daardoor wat stroever is. Een ander verschil is de dikte; deze haak je met haaknaald 4.5 mm (bij knuffels) of 5 mm. Al met al geeft dit een heel stoer resultaat. Haak eens een knuffel met dit garen, je zult zien dat hij groter uitpakt! Ook vinden wij het gaaf om mandjes, kussens, dekens en vloerkleden te haken met de Epic. Of een gehaakt speenkoord!
 

Yarn and Colors FabulousYarn and Colors Fabulous 052 OrchidYarn and Colors Fabulous 052 Orchid opmaatgehaakt.nl

De Yarn and Colors Fabulous is gaaf, omdat het ook een lekker chuncky effect geeft aan je projecten. Je haakt het met haaknaald 6 of 7 mm en doordat 50% katoen is gecombineerd met 50% acryl houdt het lekker wat meer warmte vast.  Qua projecten denken wij meteen aan mooie woondekens en gave kussens. Of wat dacht je van een tas of een gave mand? Waar je dan weer al je gehaakte dekens in kunt bewaren ;) Yarn and Colors Fabulous wordt trouwens ook vaak gebruikt voor vesten, truien en sjaals!


Yarn and Colors kleurenkaartenYarn and Colors kleurenkaart Must-have

Natuurlijk wil je de allermooiste kleuren uitzoeken voor je nieuwe haakwerkje; het juiste kleurgebruik maakt je werk! Maar soms is het lastig in te schatten vanaf je beeldscherm. Om te voorkomen dat je net de verkeerde kleur bestelt haal je een Yarn and Colors kleurenkaart in huis. Van alle kleuren hangt er een echt kleurenstaaltje in de kaart, waardoor je in één oogopslag ziet welke kleur je zoekt. Ook als je al veel kleuren in huis hebt is dit een ideaal hulpje, want je hoeft niet telkens je hele garenkast overhoop te halen ;)

Zo, nu heb je alle kennis in huis om het juiste garen uit te kiezen voor jouw nieuwe haakproject. Heb je toch nog vragen, dan weet je me te vinden!
 

Veel haakplezier

Chantal van Opmaatgehaakt

OMG fanmail OMG Facebook OMG Instagram OMG Pinterest  

< Terug naar blogoverzicht

OMG voorbeelden:

Yarn and Colors Must-Have en Must-have minis:

Gehaakt konijntje met bijtringUnicorn haken met musthave

 

 

 

 

 

 

 

 

Yarn and Colors Charming:   

Gehaakte deken met hartjes Charming   Hondjes gehaakt met charming

 

 

 

     

 

 

 

Yarn and Colors Epic:

Gehaakte mandjes met EpicGehaakte walvis met epic

 

© 2017 - 2024 Opmaatgehaakt.nl | sitemap | rss